27 des. 2006, 8:43pm
General
by

2 comments

El malaurat Gabriel Ferrater

Amics i amigues,

 

Què me'n dieu de Gabriel Ferrater? Sí, ja sé que pensareu que en aquest bloc només s'hi publiquen poesies d'autors morts prematurament o tràgica. Potser teniu raó. Els poetes amb final tràgic em perden!

El nostre estimat Ferrater va néixer el 1922 a Reus i es va suicidar al cap de 50 anys, el 1972, a Sant Cugat. Fou un personatge peculiar que entrà tardanament en el món de la poesia i la literatura en general, però va deixar petjada. Us deixo un poema breu que a mi m'agrada molt. Espero que en gaudiu!

 

JOC

Pots jugar amb el seu cos,

que és jove i riu, i vol

el joc, i no n'ha tingut prou

Encara creus que en tu hi ha vici?

Mostra el teu vici. Dóna't

sencer. Si te l'estimes,

no li ofeguis aquesta tremolor:

la curiositat del cos, que tu

fa massa temps que en dius desig.

               Gabriel Ferrater

[@more@]

 

css.php