24 nov. 2006, 7:53pm
General
by

Comentaris tancats a Estimat Martí i Pol

Estimat Martí i Pol

Amics i amigues,

 Qui no ha sentit parlar de Miquel Martí i Pol? La seva lluita persistent contra l'esclerosi, el seu somriure constant i la seva capacitat de ser autodidacte ens han conmogut. Martí i Pol ha parlat de molts temes en la seva poesia. Ens ha deixat recentment, però el seu llegat poètic és molt ric i s'ha convertit en un dels poetes més populars del segle XX. Us deixo que saborejeu un poema breu però intens.

 

Si Tornes

Repetiré el meu nom i el teu també.

Me'ls diré en veu molt baixa, com un prec

o, tal volta, un conjur.

                                De sobte et sento

molt a prop i el temor m'immobilitza

¿Ets dins meu? ¿Et perdré, potser, si em moc?

Em tanca els ulls un calfred i et contemplo

com a través dels vidres enllorats

d'una finestra.

                      Pren-me tot, si tornes.

 

[@more@]

 

css.php